Kočky, aneb brožura trochu jinak

Dneska jsem se rozhodla, že věnuju pár řádků stvořením, která mezi námi žijí. Nemyslím tím pejsky, o kterých je napsáno mnoho stran v mnoha knížkách. Jsou sice nejlepšími přáteli lidí, ale jsou tu i další zvířátka. Dnes mám na mysli kočky - zvířátka, o kterých se napsalo ještě víc knížek než o psech, ale pořád a stále se o nich dozvídáme nové a nové věci.

Již nějakou dobu jsem hledala na internetu informace, které jsou méně známé a které by měl každý milovník znát. Zde jsem vypíchla pouze pár bodů, jenž poukazují na inteligenci těchto námi vlastněných stvoření. Nebo vlastní ony nás?

 1. Jsou roztomilí a oni to vědí.
Jejich roztomilost je jejich největší zbraní. Stačí, když se na nás podívají, vykulí oči a lidi udělají první poslední, aby kočičky byly spokojené.

2. Dráždí je ozdoby na vánočním stromečku.
Proto je lepší stromeček nainstalovat do obýváku pár dní předem, a až potom ho začít zdobit. Je tu šance, že si stromeček prolezou, zjistí, že se tam nic netřpytí a nechají ho být do doby, než rozsvítíte světlíčka, která se odráží od skleněných koulí.



3.Mají rádi krabice.
A to všech barev a velikostí. Takže, když přinesete domů krabičku, rychle vyndejte její obsah, dokud je ještě nějaká šance, pak už bude v jejich tlapkách a nikdo už se nebude moct přiblížit.

 

4. Z milovníka krabic se stává tajný agent.
Kočky vidí krabičku ve všem, co má 4 stěny a podstavu, takže když pořádně nezavíráte skříně, auta, nebo kuchyňskou linku, máte 50% šanci, že v tam najdete svého čtyřnohého miláčka. Nebo i něco jiného někde jinde?




5. Z agenta je ninja.
Po nějaké době se kočka začne zjevovat v místech, kde by neměla být, anebo se začne tak perfektně maskovat, až si myslíte, že tam není.





6. Kočky mají také své hrdiny.
Nebojí se je napodobovat nebo se za ně převlékají.

 Tady někdo viděl lvího krále :3


7.Majitelé koček, nechoďte večer ven. Vaši miláčci vás potřebují.
No, spíš potřebují otvírák na konzervy, ale vaše maličkost se do toho počítá.


8. Kočky jsou většími vzdělanci, než všichni lidé dohromady.
Znají svojí historii a nebojí se na ni poukazovat.


9. Vyžadují pozornost.
Když jste s nimi sami doma, nečekejte, že budete mít klidný den, kde se budete starat sami o sebe. Kočky vyžadují neustálou pozornost. Nezkoušejte se jich nevšímat, jinak to nedopadne pro vás dobře.


10. Nechtějte si svou kočku znepřátelit.
Tohle je varování pro všechny. Když si kočku znepřátelíte, pak nevíte dne ani minuty, kdy se rozhodne vykonat svou pomstu na vaši maličkost. Pak už vám nic nepomůže (teda až na masíčko sloužící jako úplatek).
Tato slečna má navíc tu smůlu, že adoptovala největšího záporáka všech dob, který přežil i Jamese Bonda :3


11.Kočka x pes
Myslíte si, že má pes šanci na výhru? A jste si jistí, že nepřemýšlíte o nějaký sci-fi?

12.I kočky se mohou občas zapomenout.
A když se to stane, tak si může být na 100% jistí, že to budě stát za to.




13. Kočky už od narození ovládají bojová umění.
Co k tomu dodat. Vždyť ony při každém pohybu vypadají tak elegantně, že by jim mohl závidět i Chuck Norris.


14. S kočkou jdou i obchody líp.
Když už nevíte, čím přilákat lidi, aby u váš utratili nějaké peníze, nakreslete kočku a davy se k vám pohrnou.

To je zatím vše. Jak vidíte, je spousta věcí, která stojí za zmínku. A ne jenom o kočkách, ale i o tom, jak nás ovlivňují.

Jak jsme si všichni již všimli, díky reklamám v televizi i na internetu, které pořád všude straší, brzy budeme mít možnost vidět pokračování filmu "How to Train your Dragon". Teď se zamyslete, vy, co jste tento film viděli. Nezdály se Vám pohyby dračího hrdiny nějak povědomé?




Překvapení !!!

Bezzubka byl vytvořen díky kocourkovi/kočičce :D


0 komentářů: