Když se člověk rozhodne poznávat nové kraje, je samozřejmostí, že se začne zajímat o to, co tam bude jíst. Jelikož jsem do Itálie jela poprvé, tak jsem nebyla výjimkou. Jak to teda dopadlo?
V den příjezdu jsem stravování z tamních zdrojů začala večeří. No, není důvod se divit. Jednak bylo potřeba dojíst zásoby z cesty a taky přece jen je hodně věcí, které se musí prozkoumat, než nastane čas řešit žaludek.
Varování: následující článek obsahuje obrázky jídla. Nedoporučuje se číst s prázdným žaludkem 😋
Italové jsou milovníci všeho, co jim přináší štěstí, tudíž i jídla. Rádi se mu věnují a užívají si ho plnými doušky. Není tedy divu, že jejich večeře trvá minimálně hodinu. Bodeď by ne, když mají 4 chody...to jsme nikdy pod 45 minut nejedli a i to u nich znamenalo, že jíme neuvěřitelnou rychlostí.
V našem hotýlku se začínalo večeřet ve 20:00. Číšník nám nadšeně nosil předem vybrané pokrmy, které jsme si ráno zvolili z výběru. Nemusím říkat, že vše bylo velmi dobré a porce byly více než uspokojivé (jelikož jsme po druhém předkrmu už měli dost :D ).
Nemá cenu vyjmenovávat tradiční suroviny, úpravy a další věci. Jednak nejsem specialista a jednak tu mám něco lepšího, než jen písmenka. Pojďme se podívat, co jsem měla tu čest sama ochutnat :D
Máme tu
 |
Předkrm: meloun a šunka
|
 |
Hlavní jídlo: kuře a fazolky |
|
 |
Dezert: panna cotta
|
 |
Předkrm: pizza
|
 |
Předkrm: bramborový koláč se sýrem a slaninou
|
 |
Hlavní jídlo: hovězí s omáčkou a bramborovou kaší
|
 |
Předkrm: dýnový krém
|
 |
Hrylované vepřové s brokolicí s piniovými oříšky
|
 |
Dezert: meloun
|
 |
předkrm: rybí masové koule
|
 |
hlavní jídlo: kuřecí s opečeným bramborem a zeleninou
|
 |
Dezert: Tiramisu
|
 |
Předkrm: smařená cuketa a lilek
|
 |
Předkrm: zeleninový krém
|
 |
Hlavní chod: masové koule v tomátové omáčce, zelnina
|
 |
Hlavní chod: studený talíř
|
 |
Předkrm: smažené kuličky s rukolou
|
 |
Hlavní chod: hovězí sekaná plněná šunkou, sýrem, vejsem.
|
 |
Dezert: pudink |
|
|
Jak lze vidět, už hotelová strava byla více než úžasná. Během dne se pak dalo zkoušet jídlo z tamních restaurací, či trhů.
Už jen pohled na ovocné stánky se dá považovat za pastvu pro oči. Velmi dobře se dá konzumovat místo oběda, kde jedna zasytí a jednak také osvěží a doplní vitamíny a minerály.
Nejde ovšem jen o ovoce jako takové. Na Ischii je velmi oblívbená spremuta: čerstvě vymačkaný pomerančový džus /občas s příměsí citronu), který lze koupit na každém kroku. Pomeranče jsou pěstované přímo na ostrově a jsou tak sladké, že není potřeba doslazovat...tedy, alespoň v našem případě ne. V jednom případě mi číšník přinesl k malé skleničce 2 balení cukru a díval se na mě docela divně, když jsem je nepoužila.
 |
Stánek se Spremutou u San Angela. |
|
|
 |
Spremuta
|
Nesmí se ani zapomínat na jejich cukrářské umění. italská zmrzlina je pojem sám o sobě. A cukrářské výrobky jsou více jak k sežrání.
 |
Pohár Epomeo s pistáciovou a oříškovou zmzlinou, šlehačkou a dalšími dobrotami
|
 |
Nabídka zákuzků. Kdyby člověk začal ochutnávat, tak u jednoho určitě něskončí.
|
Bohužel, gastronomie je jedna z oblastí, kde se COVID podepsal neuvěřitelným způsobem. Proto mi zde chybí například produkty z pekárniček, pizzerií apod. Nebylo by to proto, protože bych je nechtěla navštívit, ale protože hodně z nich ani neotevřelo, zkrachovalo, nebo omezilo sortiment na to nejzákladnější.
Věřím však, že se brzy vše dá znovu dohromady. Jak u nich, tak u nás.
0 komentářů:
Okomentovat